اعلام خطر امام خمینی(ره) درباره اشرافیت روحانیون
امام خمینی(ره) با بیان هیچ چیزی به زشتی دنیاگرایی روحانیت نیست، فرمودند: در این شرایط حساس و سرنوشتسازی که روحانیت درمصدر امور کشور است وخطر سوءاستفاده دیگران از منزلت روحانیون متصور است، باید به شدت مواظب حرکات خود بود.به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از تسنیم ، یکی از مهمترین آموزههای دین مبین اسلام در بُعد سیاسی و اجتماعی آن، توجه مسئولان نظام اسلامی به قشر ضعیف و فقیر جامعه است. در این نگاه تمام مسئولان باید دور از تبرّج و اشرافیگری زندگی کنند؛ زیرا این مراقبت از یک سو آنها را از خطر دنیاگرایی و دنیاپرستی دور میکند و از دیگر سو اعتماد طبقه محروم و مستضعف جامعه را نسبت به نظام اسلامی جلب میکند. سیره عملی حکومت امیر مؤمنان(ع) بهترین الگو برای مسئولان یک حکومت اسلامی محسوب میشود.
روزی که دولت و مجلس به خوی کاخنشینی روی آورد، باید فاتحه کشور را خواند
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و استقرار دولتها کمترین توقع عامه مردم، همین دوری از اشرافیت و تجملات مدیران و مسئولان جامعه بود، اما متأسفانه از همان آغازین روزها خطر اشرافیت و دنیاطلبی مسئولان نظام را تهدید کرد؛ تا جایی که این خطر به قشر روحانیت نیز تسری یافت. از این رو امام خمینی(ره) در سخنرانیهای متعددی مسئولان و روحانیون را نسبت به خطر اشرافیت و تجملات هشدار میدادند. در ادامه، بخشی از فرمایشات هشدارآمیز امام خمینی(ره) خطاب به قشر روحانیت را بخوانید:
«هیچ چیزی به زشتی دنیاگرایی روحانیت نیست و هیچ وسیلهای هم نمیتواند بدتر از دنیاگرایی، روحانیت را آلوده کند. چه بسا دوستان نادان یا دشمنان دانا بخواهند با دلسوزیهای بیمورد مسیر زهدگرایی آنان را منحرف سازند و گروهی نیز مغرضانه یا ناآگاهانه روحانیت را به طرفداری از سرمایه داری و سرمایه داران متهم کنند.
در این شرایط حساس و سرنوشتسازی که روحانیت در مصدر امور کشور است و خطر سوء استفاده دیگران از منزلت روحانیون متصور است، باید به شدت مواظب حرکات خود بود. چه بسا افرادی از سازمانها و انجمنها و تشکیلات سیاسی و غیر آنها با ظاهری صددرصد اسلامی بخواهند به حیثیت و اعتبار آنان لطمه وارد سازند؛ و حتی علاوه بر تأمین منافع خود، روحانیت را رو در روی یکدیگر قرار دهند. البته آن چیزی که روحانیون هرگز نباید از آن عدول کنند و نباید با تبلیغات دیگران از میدان به در روند حمایت از محرومین و پا برهنههاست؛ چرا که هر کسی از آن عدول کند از عدالت اجتماعی اسلام عدول کرده است. ما باید تحت هر شرایطی خود را عهدهدار این مسئولیت بزرگ بدانیم. و در تحقق آن اگر کوتاهی بنماییم، خیانت به اسلام و مسلمین کردهایم.»
- بصیرت دهی و تداوم راه اهل بیت(ع) از وظایف روحانیت است
- تزئین خیابانهای نجف اشرف در آستانه ولادت امیرالمومنین(ع)
- از برگزاری دوره بصیرت افزایی در تهران تا دوره مکالمه عربی در نجف اشرف
- روحانیت در کمک به حادثه دیدگان نگاه فرقه ای و مذهبی نخواهد داشت/ همراهی با مردم از وظایف ماست
- موکب شهدای مظلوم منا در نجف اشرف و کربلای معلی راه اندازی می شود
- اگر فقه جواهری تضعیف شود، روز مصیبت روحانیت است/ مطالعه و مباحثه امری واجب در تحصیل حوزوی است
- مقبره شهید رئیسعلى دلوارى در وادیالسلام نجف اشرف بازسازی شد
- شیخ عباس قمی و نوشتن کتاب در کنار جاده
- ۵شاخصه حوزه انقلابی/ نباید بین مردم و روحانیت فاصله ایجاد شود
|